Ciorba acră de curcan. Când vreau sa fac o ciorbă, aleg bucăți de carne cu os (pui, curcan, porc, vita, rata). Osul face supa/ ciorba gustoasă, spinările, aripile, gâturile sunt perfecte pentru ciorbă. Niciodată nu fac ciorbă din carne dezosată fără pieliță, de pasăre, deoarece gustul nu este același ca atunci când folosim carne cu os si cu pieliță. Borșul de curcan este bun daca are o mulțime de legume. Dacă nu vă place ciorba cu borș, o puteți lăsa dulce sau daca nu aveți borș o puteți acri cu zeama de varza sau zeamă de lămâie. Vă invit să încercați această rețetă de ciorbă de curcan acră!
Ingrediente ciorbă de curcan acră:
- 650 g aripi de curcan;
- 2 morcovi;
- păstârnac;
- o ceapă;
- jumătate de ardei;
- țelină;
- 250 roșii întregi decojite;
- 330 ml borș;
- leuștean;
- sare.
Preparare ciorbă de curcan acră cu leuștean-rețeta video
Carnea se spală, apoi o punem la fiert într-o cratiță potrivită cu 3 litri de apă și cu puțină sare. Intre timp ne ocupăm de legume. Tăiem ardeiul, țelina și ceapa cubulețe, morcovul și păstârnacul rondele. Eu am roșii întregi decojite, pe care le tai cubulețe. Se poate folosi bulion, sau sos de roșii. Se îndepărtează spuma, care se adună deasupra, apoi se lasă la fiert aproximativ 15 minute. Adăugăm legumele si lăsăm la fiert aproximativ 30 minute. Apoi adăugăm roșiile le lăsăm la fiert 10 minute. După preferință putem scoate aripile din ciorba, le îndepărtăm oasele. Apoi adăugăm carnea dezosată în oală și adăugăm și borșul. Mai lăsam 5 minute la fiert.
Se servește cu mult leuștean proaspăt tocat și după preferință cu smântână și ardei iute.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 ora jumătate | 6-8 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă doriți să vedeți mai multe rețete delicioase, vă invit să vă abonați la Canalul meu de YouTube.