Salată cu avocado. Vă propun astăzi, un preparat ușor, o salată cu avocado, perfectă pentru prânz, dar și pentru cină. Avocado este fructul care nu trebuie sa lipseasca din alimentația noastră zilnică, fie ca îl folosim în salate, sandwich-uri, shake-uri sau pentru a prepara guacamole. Fructele de avocado sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, minerale și vitamine, fiind recomandate pentru o dietă echilibrată. Orezul negru este gustos și foarte sănătos, nu conține gluten, fiind bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. La această rețetă, puteți folosi orice fel de salată, la fel și ingredientele le puteți înlocui în funcție de preferință. Vă invit să încercați această salată cu avocado!
Ingrediente salată cu avocado:
- salată verde-200 grame;
- 1 castravete fabio sau 3 cornișon;
- 1 ardei capia;
- 50 grame porumb;
- măsline kalamata-70 grame;
- orez negru fiert-50 grame;
- roșii cherry-150 grame;
- 1 avocado.
Preparare salată cu avocado:
Spălăm legumele și salata, apoi le tăiem după prefeință. Le așezăm pe un platou mai mare ca în imaginea de mai jos. Se poate folosi ca si dressing un sos de iaurt cu usturoi(click aici pentru rețetă).
Cum preparăm orez negru?
Am citit diverse recomandări legate de orezul negru, ca ar fii bine să lăsați în apă cel puțin o oră înainte de fierbere. Nu este obligatoriu să faceți acest lucru, eu l-am spălat bine înainte de fierbere.
Într-o cratiță am pus o cană de orez, cu 3 căni de apă și puțină sare. Când începe să fiarbă dăm focul mai mic și amestecăm din când în când să nu se lipească. Durează aproximativ 30 de minute până când orezul negru este fiert.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 15 de minute | 2 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
O sa incerc si eu aceasta salata.
ApreciazăApreciază