Somon la cuptor cu quinoa, o rețetă sănătoasă ideală pentru o cină ușoară dar totodată sățioasă și hrănitoare. Cu toții știm că peștele gras este o sursă excelentă de acizi esențiali omega 3 și omega 6, proteine, vitamine și minerale. Quinoa este o alternativă mai sănătoasă pentru orez având o textură pufoasă și o aromă ușoară de nucă. Este excelentă pentru micul dejun, si poate fi servită, în combinație cu migdale și fructe. În salate poate fi adăugată pur și simplu ca ingredient, iar ca și garnitură este perfectă pentru orice fel carne (curcan, pui, vită, porc, iepure). Vă invit să încercați această rețetă cu somon la cuptor cu quinoa!
Ingrediente somon la cuptor cu quinoa:
- 2 bucăți file de somon -600 g ;
- 130 g quinoa;
- 1 rodie;
- 1 castravete;
- 1 ardei kapia;
- 6 roșii cherry.
- condimente (sare, piper, ulei de măsline, rozmarin);
Preparare somon la cuptor cu quinoa:
Spălam somonul. Într-un vas de yena sau tavă, punem somonul, 2 lingurițe ulei de măsline, apoi condimentăm cu sare, piper și rozmarin. Îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 30-40 de min.
După ce am bagat somonul la cuptor, ne ocupăm de quinoa.
Cum se prepara quinoa?
Quinoa trebuie spălată foarte bine înainte de fierbere, deoarece este acoperită de o substanță numită saponină. Pentru a îndepărta-o țineți quinoa în strecuratoare fină sub jet de apă rece, aproximativ 2 minute și amestecați cu mâna semințele. În ceea ce privește fierberea,o ceașcă de quinoa se fierbe în 2 cești de apă. Fierberea le face să crească mult în volum. Pașii sunt următorii-spalăm, fierbem, lasăm să se odihnească și scurgem apa.
Preparare salată cu quinoa:
Într-o cratiță cu capac, punem o ceașcă de quinoa și 2 părți de apă. Când începe să fiarbă, dăm focul mic, acoperim cu capac, o lăsăm la fiert pentru aproximativ 10 minute. Următorul pas este să lăsăm quinoa încă 5 minute în vasul acoperit, după ce am stins focul. La final scurgem quinoa printr-o strecuărătoare fină, deoarece tinde să rețină multă apă(nu vrem ca la final, preparatul să fie apos).
Spălăm roșiile, castravetele și ardeiul capia, apoi le tăiem cubulețe. După ce quinoa s-a fiert o punem într-un castron, împreună cu roșiile, ardeiul, rodia și castravetele. Condimentăm cu sare, piper, ulei de măsline.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 50 de minute | 2 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Arata demential ♥ o sa incerc si eu aceasta reteta.
ApreciazăApreciază