Pulpe de rață la cuptor

Pulpele de rață la cuptor sunt excelente indiferent de cum sunt servite, simple, cu legume sau cu fructe, dacă sunt gătite cum trebuie. Carnea de rață bine pregătită ți se topește în gură și ne putem impresiona musafirii cu acest preparat. Vă voi prezenta cum putem realiza această rețetă cu pulpe de rață la cuptor foarte simplu și rapid.

Ingrediente pulpe de rață la cuptor:

  • 560 g  pulpe de rață (2 pulpe);
  • 760 g portocale (2 bucăți);
  • 40 g fistic;
  • 30 g unt;
  • 3 lingurițe de miere;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 2 lingurițe de zahăr;
  • 2 frunze de busuioc;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare și piper.

pulpe-de-rata-cu-portocale-1Preparare pulpe de rață la cuptor:

Curățăm pulpele de eventualele resturi de fulgi, le spălăm în apă rece și crestăm ușor partea cu grăsime.pulpe-de-rata-cu-portocale-2Într-o tigaie punem uleiul la încins, după care așezăm pulpele cu partea cu grăsime în jos. Le lăsăm la foc mediu circa 7 minute.pulpe-de-rata-cu-portocale-3După care le întoarcem pe partea cealaltă și le mai lăsăm 5 minute la foc mic.pulpe-de-rata-cu-portocale-7Adăugăm sare, piper, usturoi și busuioc, le întoarcem încă o dată și le mai lăsăm 2 minute la foc mic.pulpe-de-rata-cu-portocale-9În timp ce rața se prăjește ne putem ocupa de portocale. Din portocala cu coajă, tăiem 4 felii întregi pentru final.pulpe-de-rata-cu-portocale-6A doua portocală o curățăm de coajă (inclusiv partea albă) cu ajutorul cuțitului, eliminăm nervurile (trebuie neapărat pentru că devin foarte tari în sos) după care o tăiem în cubulețe. Din resturile rămase colectăm sucul într-un vas. pulpe-de-rata-cu-portocale-5pulpe-de-rata-cu-portocale-8Așezăm pulpele într-o tavă și punem 2 linguri de grăsime de la rață (uleiul în care am prăjit pulpele). Păstrăm 3 linguri de grăsime și pentru sos. Presărăm puțină coajă de portocală și jumătate din sucul de la portocale (cealaltă jumătate o păstrăm pentru sos) peste pulpe. Punem carnea de rață la 200 grade și adăugăm puțină apă (50 ml). După 35 minute o întoarcem și o mai lăsăm încă 25 minute.pulpe-de-rata-cu-portocale-12Topim zahărul în uleiul de la rață (cele 3 linguri care le-am păstrat), adăugăm cubulețele de portocalele și jumătate din suc (jumătate din suc îl punem în tavă cu pulpe), apoi punem untul și îl lăsăm la foc mic 5 minute.pulpe-de-rata-cu-portocale-10pulpe-de-rata-cu-portocale-11pulpe-de-rata-cu-portocale-14Adăugăm mierea, puțină coajă de portocală și fisticul. Amestecăm și lăsam 2 minute la foc mic.pulpe-de-rata-cu-portocale-15pulpe-de-rata-cu-portocale-16pulpe-de-rata-cu-portocale-21pulpe-de-rata-cu-portocale-19

Complexitate Timp de preparare Nr. porții
redusă 1 oră și 30 minute
2  porții

Poftă bună!

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog. 

Publicat de Evelinasfood

Bună! Eu sunt Popa Evelina și acesta este blogul meu! Dacă e prima dată când intri aici, îți urez bun venit! Răsfoind un pic blogul, vei descoperi cu ușurință că pasiunea mea este gătitul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.