Spaghetti carbonara sunt foarte ușor de preparat și necesită puține ingrediente. Această rețetă se prepară cu bacon (sau pancetta), parmezan și ouă. Cu doar câteva ingrediente vom obține în maxim 20 minute un preparat gustos și sățios. Vă invit să încercați și voi această rețetă de spaghetti carbonara!
Ingrediente spaghetti carbonara:
- 300 g paste;
- 80 g parmezan;
- 40 g unt;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 160 g bacon;
- 2 gălbenușuri;
- 2 ouă;
- 2 căței de usturoi;
- sare și piper.
Preparare spaghetti carbonara:
Într-o cratiță punem apa la fiert. După ce fierbe, punem sare și adăugăm pastele și le lăsăm conform instrucțiunilor după ambalaj.Într-o tigaie punem uleiul și usturoiul, apoi adăugăm baconul și lăsăm la călit aproximativ 6 minute la foc mic.
Amestecăm oul cu mai mult de jumătate din parmezan și adăugăm piper proaspăt măcinat.
După ce pastele s-au fiert le punem în tigaie peste bacon. Apoi punem untul, le lăsăm 2 minute și adăugăm amestecul de parmezan cu ou și le amestecam bine. Le mai lăsăm 2 minute la foc mic.
Presărăm piper negru proaspăt măcinat. Se servește cu parmezan și piper proaspăt măcinat.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 20 minute |
3-4 porții |
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.