Supă de praz. O supă ușoară, gustoasă, sănătoasă cu foarte puține calorii, care este ideală și în curele de slăbire. Mama făcea această rețetă de supă de praz cu orez în perioadele de post și spunea despre ea că este benefică pentru organism. Este ideală mai ales dacă folosiți praz românesc și o acriți cu borș sau zeamă de varză. Vă invit să încercați această rețetă!
Ingrediente supă de praz cu orez:
- 4 bucăți de praz (400 g);
- 2 morcovi medii (90 g);
- o jumătate de ardei capia (60 g);
- țelină (50 g);
- păstârnac (50 g);
- 3 linguri ulei de măsline;
- 1 lingură jumătate de orez(30 g);
- roșii în bulion (150 g);
- sare și piper;
- leuștean.
Preparare supă de praz cu orez:
După ce ne asigurăm ca este curățat de eventualele urme de nisip sau pământ, tăiem prazul rondele de aproximativ 2 cm .Într-o cratiță punem 3 linguri de ulei de măsline și îl lăsăm la încins. Adăugăm prazul, îl lăsăm la călit la foc mediu circa 7 minute.
Între timp tăiem legumele cubulețe.
După ce trec cele 7 minute punem peste prazul călit ardeiul, țelina, păstârnacul, morcovul, sare, piper și le mai lăsam circa 3 minute la foc mic, amestecând încontinuu.
Adăugăm 2 litri jumătate de apă peste legumele călite. Le lăsam să fiarbă la foc mediu 30 de minute. Punem orezul și roșiile în bulion și lăsăm să fiarbă la foc mic încă 20 de minute. Oprim focul și condimentăm cu sare, piper după gust și leuștean proaspăt tocat. După preferință se poate acri cu borș sau zeamă de varză.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră jumătate |
6 porții |
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Everything looks delicious!! 🙂 I love soups. It’s always a struggle here in our house about what to eat, my sister doesn’t like a lot of food xD
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Thanks!:)I am very glad that you like.
ApreciazăApreciat de 1 persoană