Prăjitură cu vișine. Această prăjitură este preferata mea deoarece aluatul este pufos, iar vișinele rămân zemoase și moi . Se prepară foarte repede și nu avem nevoie de mixer. Se pot înlocui vișinele cu fructe de sezon (prune, cireșe, piersici, ananas, nectarine etc). Vă invit să o preparați și voi!
Ingrediente prăjitură cu vișine:
- 300 g făină;
- 250 g vișine congelate fără sâmburi (înainte de a fi folosite trebuiesc scurse de zeamă);
- 150 g zahăr;
- 4 ouă;
- 200 grame iaurt grecesc (10% grăsime);
- 100 ml ulei;
- 10 g cacao;
- 50 g ciocolată neagră;
- coajă rasă de la o jumătate de lămâie;
- o linguriță esență de vanilie;
- un vârf de linguriță de sare;
- 10 g praf de copt.
Preparare prăjitură cu vișine:
Într-un castron punem făina, zahărul, praful de copt, sarea și amestecăm bine toate ingredientele.Peste amestecul de făină vom adăuga ouăle, uleiul, iaurtul, coaja de lămâie, cele 10 grame de cacao, esența de vanilie și le amestecăm puțin.
Ne ocupăm de ciocolata neagră să o topim la bain marie (ciocolata se rupe în bucăți și se pune într-un vas rezistent la căldură iar acesta se pune într-o cratiță cu apă fierbinte la foc mic pe aragaz. Lăsăm ciocolata să se topească încet). Punem ciocolata peste ingredientele de mai devreme și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă.
Într-o tavă (dimensiunea de 25 cu 29 cm) tapetată cu hârtie de copt punem compoziția și nivelăm aluatul (să fie întins uniform).
Pentru ca vișinele să rămână deasupra și să nu scape în aluat punem o lingură de făină și le amestecăm până acestea sunt acoperite.
Le punem peste prăjitură după preferință.
Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 40 minute (sau până trece testul cu scobitoarea).
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 50 minute |
10-12 porții |
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.