Prăjitură cu vișine

Prăjitură cu vișine. Această prăjitură este preferata mea deoarece aluatul este pufos, iar vișinele rămân zemoase și moi . Se prepară foarte repede și nu avem nevoie de mixer. Se pot înlocui vișinele cu fructe de sezon (prune, cireșe, piersici, ananas, nectarine etc). Vă invit să o preparați și voi!

Ingrediente prăjitură cu vișine:

  • 300 g făină;
  • 250 g vișine congelate fără sâmburi (înainte de a fi folosite trebuiesc scurse de zeamă);
  • 150 g zahăr;
  • 4 ouă;
  • 200 grame iaurt grecesc (10% grăsime);
  • 100 ml ulei;
  • 10 g cacao;
  • 50 g ciocolată neagră;
  • coajă rasă de la o jumătate de lămâie;
  • o linguriță esență de vanilie;
  • un vârf de linguriță de sare;
  • 10 g praf de copt.

prajitura-cu-visine-1Preparare prăjitură cu vișine:

Într-un castron punem făina, zahărul, praful de copt, sarea și amestecăm bine toate ingredientele.prajitura-cu-visine-4prajitura-cu-visine-6Peste amestecul de făină vom adăuga ouăle, uleiul, iaurtul, coaja de lămâie, cele 10 grame de cacao, esența de vanilie și le amestecăm puțin.prajitura-cu-visine-7prajitura-cu-visine-9Ne ocupăm de ciocolata neagră să o topim la bain marie (ciocolata se rupe în bucăți și se pune într-un vas rezistent la căldură iar acesta se pune într-o cratiță cu apă fierbinte la foc mic pe aragaz. Lăsăm ciocolata să se topească încet). Punem ciocolata peste ingredientele de mai devreme și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă.prajitura-cu-visine-11prajitura-cu-visine-13Într-o tavă (dimensiunea de 25 cu 29 cm) tapetată cu hârtie de copt punem compoziția și nivelăm aluatul (să fie întins uniform).prajitura-cu-visine-16Pentru ca vișinele să rămână deasupra și să nu scape în aluat punem o lingură de făină și le amestecăm până acestea sunt acoperite.prajitura-cu-visine-17Le punem peste prăjitură după preferință.prajitura-cu-visine-19Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 40 minute (sau până trece testul cu scobitoarea).prajitura-cu-visine-21prajitura-cu-visine-23

Complexitate Timp de preparare Nr. porții
redusă 50 minute
10-12 porții

Poftă bună!

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog. 

Publicat de Evelinasfood

Bună! Eu sunt Popa Evelina și acesta este blogul meu! Dacă e prima dată când intri aici, îți urez bun venit! Răsfoind un pic blogul, vei descoperi cu ușurință că pasiunea mea este gătitul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: