Banana bread sau chec cu banane, este o rețetă simplă cu ajutorul căreia puteți folosi bananele coapte (a căror coajă este neagră). Banana bread este foarte aromată și dulce (daca bananele sunt foarte coapte nu aveți nevoie de mult zahăr). Se prepara extrem de repede și ușor, cu ingrediente la îndemâna oricui, iar combinația de banane cu stafide și nuci este perfectă. Dacă aspectul nu ne impresionează precum în cazul altor preparate, desertul cu aromă de banană te va cuceri pe loc, încă de la prima mușcătură. Este ideal și pentru copii, deoarece nu punem mult zahăr-iar zahărul alb îl putem înlocui cu zahăr brun sau miere. În banana bread putem adăuga miez de nuca, ciocolată, stafide, merișoare, nucă de cocos, sau chiar fructe confiate, pentru o aromă aparte. Când ai poftă de un dulce sănătos și rapid poți încerca banana bread, alături de o cafea, un ceai sau un pahar cu lapte. Dacă v-a plăcut această rețetă video și vreți să vedeți și altele similare, vă rog să vă abonați la canalul meu de YouTube.
Ingrediente banana bread:
- 2 banane coapte (cu coaja neagră) ~ 160 g;
- 2 ouă;
- 200 g făină;
- 100 g unt;
- 40 g zahăr brun;
- 50 g miez de nucă;
- 40 g stafide;
- 8 g praf de copt;
- sare;
- scorțișoară;
- zahăr vanilat;
Cum se prepară banana bread?
Decojim bananele de coajă, apoi cu ajutorul unei furculițe le pisăm. Pentru această rețetă am folosit banane foarte coapte (cu coaja neagră) deoarece sunt foarte dulci și aromate. Într-un castron încăpător punem untul care este la temperatura camerei, apoi adăugăm zahărul, zahărul vanilat și amestecăm până incorporăm zahărul. Adăugăm cele 2 ouă și cu ajutorul unui tel omogenizăm compoziția. Adăugăm piureul de banane și amestecăm bine, apoi adăugăm făina, sarea, praful de copt, scorțișoara și amestecăm bine. La final adăugăm miezul de nucă și stafidele și le incorporăm în aluat.
Transferăm compoziția într-o tavă de chec, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt, apoi băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră | 8-10 felii |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă doriți să vedeți mai multe rețete delicioase, vă invit să vă abonați la Canalul meu de YouTube.