Tarta cu fructe. Cu aluat fraged, cremă de vanilie și fructe este un desert aspectuos, răcoritor, delicios și aromat. Pentru această tartă cu fructe și cremă de vanilie, putem folosi orice fructe proaspete de sezon sau chiar fructe din compot și poate fi decorată în multe feluri. Rețeta de tarta cu fructe nu este deloc complicată și poate fi preparată de oricine. Vă invit să încercați această rețetă!
Ingrediente pentru aluat tartă cu fructe:
- 300 g făină;
- 150 g unt;
- 2 gălbenușuri crude;
- 70 g zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- un praf de sare.
Ingrediente cremă de vanilie:
- 450 ml lapte;
- 100 g zahăr;
- 50 g făină;
- 4 gălbenușuri;
- 3 plicuri de zahăr vanilat;
- sare.
Ingrediente decor tartă:
- 125 g zmeură;
- 350 g căpșune;
- 3 bucăți de kiwi;
- 200 g piersici din compot (5-6 bucăți);
- un plic de tort gelee transparent.
Preparare aluat tartă cu fructe:
Într-un castron punem făina, untul, zahărul, sarea, zaharul vanilat și le amestecăm bine.Când se uniformizează adăugăm gălbenușurile și amestecăm. Dacă nu se legă putem pune 1-2 lingurițe de apă rece.Facem o bilă, o împachetăm în folie alimentară și o băgăm 30 minute la frigider.Cât timp va sta aluatul la frigider, ne vom ocupa de crema de vanilie.
Preparare cremă de vanilie:
Punem laptele la încălzit într-o cratiță (nu îl lăsăm să fiarbă). Într-un castron punem gălbenușurile și zahărul și cu ajutorul mixerului (putem folosi și telul, dar durează mai mult) dat pe o treaptă de viteza mai mică le vom mixa până când zaharul se va topi.Adăugăm făina treptat și cu ajutorul telului o vom incorpora.Adăugăm lapte fierbinte peste compoziție (nu fiert) puțin câte puțin și amestecăm bine până când compoziția devine fluida și terminăm tot laptele.Punem compoziția din nou în oală, împreună cu zahărul vanilat și o lăsăm la fiert la foc mic și amestecăm în ea ca sa nu se lipească. O vom lăsa la fiert, la foc mic, câteva minute (5 minute) ca sa se gătească făina din ea și amestecăm să nu se ardă și lipească.După ce se fierbe, îi oprim focul amestecam în ea din când în când, până se răcește, ca să nu facă coajă deasupra.După ce au trecut cele 30 de minute ne vom ocupa de aluatul de tartă. Între timp să nu uitați să mai amestecați din când în când în cremă .Ca sa întindem aluatul uniform și să nu se rupă când îl luăm de pe masa de lucru, îl putem pune hârtie de copt și deasupra punem folie alimentară și întindem cu sucitorul până obținem un aluat uniform și destul de mare cât să ne ajungă pentru tavă. Îl așezăm în tava de tartă cu diametru de 26 cm.Tăiem aluatul și hârtia care este în plus, surplusul de aluat îl folosim pentru a îngroșa marginea tartei și îl așezăm cât se poate de uniform cu mâna. Trebuie să arate ca în imaginea de mai jos. Cu ajutorul unei furculițe facem găuri în aluat, dacă nu facem, el se va umfla în cuptor.Băgam aluatul de tartă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 de minute.Decorare tartă:
În forma de tartă punem crema de vanilie apoi așezăm fructele în funcție de imaginația fiecăruia. Deasupra se poate pune orice fruct vă place sau vă este la îndemână.
Eu am pus pe margine zmeură, apoi kiwi, piersicile în compot, kiwi și căpșune. La final am pus tort gelee pe deasupra.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră și 30 minute | 8 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Delicios! 😘😘 https://andreeatheodorablog.wordpress.com
ApreciazăApreciază
Arata excelent! ❤
ApreciazăApreciază