Cordon bleu de pui

Cordon Bleu din piept de pui rețeta pas cu pas. Este o rulada din piept de pui umplut cu șunca și cașcaval. Rulada obținuta se trece prin faină, ou, pesmet și se prăjește în tigaie. Cordon bleu are o crustă rumenă și crocantă și miez moale și suculent. Este o rețetă foarte populară, gustoasă și ușor de preparat. Pentru a prepara rețeta de Cordon Bleu din piept de pui, trebuie să avem un cașcaval care se topește frumos (eu am pus emmentaler). Vă invit să încercați rețeta Cordon bleu cu piept de pui! Dacă v-a plăcut această rețetă video și vreți să vedeți și altele similare, vă rog să  vă abonați la canalul meu de YouTube

Ingrediente Cordon bleu de pui:

  • 550 g piept de pui – 4 bucăți de piept de pui
  • 12 felii de emmentaler;
  • 8 felii de mușchi file;
  • 2 ouă;
  • sare, piper, boia dulce;
  • 100 g făină;
  • 100 g pesmet;
  • ulei pentru prăjit.

Preparare cordon bleu rețeta video pas cu pas:

Așezăm câte o bucată de piept între 2 folii alimentare și batem bucățile de piept de pui cu ajutorul unui ciocan de șnițele, deoarece avem nevoie ca pieptul de pui să fie subțire. Condimentăm carnea cu sare, piper și boia dulce, apoi punem 2 felii de mușchi file peste pui, iar peste mușchiul file punem 3 felii de cașcaval, apoi rulăm puiul. La fel procedăm și cu celelalte 3 bucăți de pui. Daca puiul nu sta strâns și se desface îl puteți prinde cu scobitori. La mine nu a fost nevoie, deoarece a stat strâns.

Preparare pane pentru cordon bleu:

Ne ocupăm de ouă, pe care le batem, apoi adăugăm sare și boia. Luăm un rulou de pui, pe care îl trecem prin făina, apoi prin ou, iar la final, prin pesmet. Trebuie să avem grijă, să fie acoperit de pesmet. La fel procedăm și cu celelalte rulouri de pui. Într-o tigaie încăpătoare am pus ulei de măsline- puteți folosi și de floarea soarelui, apoi adăugăm rulourile și le prăjim bine pe toate părțile. Durează aproximativ 10 minute. Pregătim o farfurie cu un șervețel absorbant și punem rulourile. Dacă ați pus scobitori, nu uitați să le scoateți.

Cordon Bleu din piept de pui se servește fierbinte sau cu diferite garnituri – piure de cartofi, salată, cartofi natur, legume la tigaie, murături, ardei copți, salată de varză etc. Recomand ca această rețetă să fie făcută la tigaie, prăjită, deoarece la cuptor carnea va ieși tare, iar pesmetul se va usca.

ComplexitateTimp de preparareNr. porții
redusă30 de minute4 porții

POFTĂ BUNĂ!

Dacă doriți să vedeți mai multe rețete delicioase, vă invit să vă abonați la Canalul meu de YouTube.

Publicat de Evelinasfood

Bună! Eu sunt Popa Evelina și acesta este blogul meu! Dacă e prima dată când intri aici, îți urez bun venit! Răsfoind un pic blogul, vei descoperi cu ușurință că pasiunea mea este gătitul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: