Sos Tzatziki din iaurt cu castraveți si usturoi. Tzatziki (tsatsiki) sos grecesc din iaurt. Este un sos cremos și răcoritor! Îl fac de ani de zile și îl servesc cu pită, friptură, carne, cartofi, pește sau legumele coapte la grill. Se face în doi timpi și trei mișcări și conține ingrediente ieftine, la îndemâna tuturor.
Ingredinte sos tzatziki:
- 2 castraveți;
- sare & piper;
- usturoi;
- mărar;
- 400 g iaurt grecesc;
- ulei de măsline.
Preparare sos Tzatziki
Preparare sos tzatzki-rețeta video
Castraveții îi dăm pe răzătoarea mică, apoi presărăm sare și piper peste ei. Punem usturoiul în mojar, sare, piper și îl pisăm. Tocăm mărarul.
Peste iaurtul grecesc punem castraveții scurși, mărarul și usturoiul și amestecăm până obținem o compoziție omogenă. La final adăugăm uleiul de măsline.
Deasupra putem decora cu mărar verde și ulei de măsline. Sosul tzatziki, poate fi păstrat la frigider pentru maxim 48 de ore într-un recipient ermetic.
Acest sos tzatziki poate fi servit alături de pește, carne la grătar, cartofi, legume, pită.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
REDUSĂ | 5 MINUTE |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă doriți să vedeți mai multe rețete delicioase, vă invit să vă abonați la Canalul meu de YouTube.
3 gânduri despre „Sos tzatziki”