Salam de biscuiți- această rețetă îmi aduce aminte de copilărie. Este un preparat ce poate fi pregătit destul de ușor, amintindu-ne de dulciurile preparate de bunica. Putem personaliza rețeta, după propriul gust cu alune, stafide, fistic, fructe confiate, ciocolată. Vă invit să încercați această rețetă de salam de biscuiți!
Ingrediente salam de biscuiți:
- 300 g biscuiți;
- 50 g rahat;
- 40 g miez de nucă;
- 30 g merișoare;
- 50 g zahăr;
- 100 ml lapte;
- 100 g unt;
- 30 g cacao;
- esență de rom;
- nucă de cocos.

Preparare salam de biscuiți:
Rupem biscuiții în bucăți medii și îi așezăm într-un castron încăpător. Tăiem rahatul cubulețe. Miezul de nucă îl mărunțim. După preferință putem tăia pe jumătate merișoarele sau le putem lăsa întregi.
Fierbem laptele, apoi adăugăm zahărul, untul și amestecăm din când în când până se topesc. Adăugăm cacaua,cu ajutorul telului amestecăm bine. oprim focul și adăugăm esența de rom, nuca, rahatul, merișoarele. Turnăm compoziția fierbinte peste biscuiți și amestecăm bine.
Punem folia alimentară pe masa, presărăm nucă de cocos, punem jumătate din compoziția de biscuiți, modelăm batoane de salam. Strângem foarte bine folia pentru ca salamul să fie omogen și legăm foarte bine la capete. Băgăm la frigider pentru câteva ore, de preferință peste noapte, înainte de a-l felia.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
REDUSĂ | 20 MINUTE | 8 PORȚII |
Dacă doriți să vedeți mai multe rețete delicioase, vă invit să vă abonați la Canalul meu de YouTube.
https://www.youtube.com/channel/UCwtg4oyuZ_gK9-M2r8mJnCw?view_as=subscriber
Miam!!!
Făcut, ș-am să mai fac 😉
ApreciazăApreciază