Pulpele de rață la cuptor indiferent de cum sunt servite, fie cu legume sau fructe, dacă sunt gătite cum trebuie sunt excelente. Pulpele de rață au carnea roșie iar pielița destul de grasă- aceasta se topește la gătire și frăgezește carnea, formând o crustă crocantă și rumenă protejându-le când sunt gătite la cuptor. Carnea de rață bine pregătită ți se topește în gură și ne putem impresiona musafirii cu acest preparat. Vă voi prezenta cum putem realiza această rețetă cu pulpe de rață, morcovi și sos de fructe de pădure!
Ingrediente pulpe de rață la cuptor:
- 2 pulpe de rață;
- 2 morcovi;
- 100 g fructe de pădure;
- rozmarin,fulgi de chili, usturoi;
- orez negru -150 gr;
Preparare pulpe de rață la cuptor:
Punem pulpele într-un vas de yena, le condimentăm cu sare,piper, rozmarin, fulgi de chilli.
Le băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 de minute.
Între timp ne ocupăm de orez.
Preparare orez negru:
Am citit diverse recomandări legate de orezul negru, ca ar fii bine să lăsați în apă cel puțin o oră înainte de fierbere. Nu este obligatoriu să faceți acest lucru, eu doar l-am spălat bine înainte de fierbere.
Într-o cratiță am pus o cană de orez, cu 3 căni de apă și puțină sare. Când începe să fiarbă dăm focul mai mic și amestecăm din când în când să nu se lipească. Durează aproximativ 30 de minute până când orezul negru este fiert.
După ce au trecut cele 45 de minute, le întoarcem pe partea cealaltă și adăgăm morcovii. Le mai lasăm 45 de minute.
Când sunt aproape gata, în ultimele 5 minute, ne ocupăm de fructele de pădure. Într-o tigaie mai mică, punem fructele de pădure, 100 ml de vin roșu, 100 ml de apă și 2 lingurițe de zahăr. Le lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când până scade.
Vă invit să încercați și voi această rețetă-pulpe la cuptor de rață cu sos de fructe de pădure!
Aici găsiți mai multe rețete cu carne de rată-vezi aici rețete!
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1h 30 de minute | 2 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Suberba reteta, ca si imaginile. Felicitari!
ApreciazăApreciază
Multumesc! 🙂
ApreciazăApreciază