Supă cremă de mazăre. Astăzi vă propun o rețetă de supă cremă de mazăre, ușoară, care se prepară repede, ideală pentru cină. Supa cremă de mazăre se poate servi cu crutoane, atât caldă, cât și rece. Este ideală și pentru zilele în care țineți post. Mai multe rețete de supe/ciorbe găsiți aici- SUPE/CIORBE. Vă invit să încercați această rețetă de supă cremă de mazăre!
Ingrediente supă cremă de mazăre:
- 450 grame mazăre;
- 300 grame cartofi (2 cartofi potriviți sau 3 mai mici);
- 100 grame morcov (1 morcov);
- 100 g ceapă (1 ceapă potrivită);
- 3 linguri ulei de măsline;
- pătrunjel;
- sare și piper.
Preparare supă cremă de mazăre:
Curățăm ceapa, cartofii, morcovii de coajă și le spălăm bine. Într-o cratiță punem ingredientele-cartofii, mazărea, ceapa, morcovul, pătrunjelul, sarea, piperul și 1 litru jumătate de apă.Le punem la fiert la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute.
După ce s-au fiert legumele, în funcție de cât de groasă vrem sa fie supa cremă de mazăre mai scurgem din zeama. Păstrăm apa în care au fiert legumele( într-un castron, poate la final după ce o pasăm este prea groasă și vrem sa o facem mai subțire, mai adăugăm zeamă).
Cu ajutorul unui blender pasăm legumele, adăugăm uleiul de măsline și supa cremă de mazăre este gata.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 50 de minute |
6 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook-Evelina’sfood pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.