Pizza hawaiană. Dacă vreți să pregătiți o pizza acasă, hawaina este alegerea perfectă. Eu personal ador combinația între dulce și sărat în mâncărurile pe care le prepar, iar aceasta este preferata mea. Este foarte simplu de realizat și nu necesită multe ingrediente. Atunci când pregătiți o pizza, nu exagerați cu topping-ul, trebuie să păstrați un echilibru între partea de blat și aceasta, dacă este supraîncărcată ingredientele nu se mai prepară corect, la fel și blatul. Nu uitați că cea mai bună pizza este cea simplă. Vă invit să încercați această rețetă!
Ingrediente pentru blat:
- 300 g făină;
- 180 ml apă călduță;
- 5 g drojdie;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- sare
Ingrediente topping:
- Sos de roșii (vezi rețeta aici, se poate folosi ketchup din comerț, dar nu recomand)
- 200 g mozzarella,
- 200 g șuncă;
- 4 rondele ananas;
- oregano;
Preparare:
Într-un castron mai mare, adăugăm făina, drojdia uscată, uleiul de măsline și sarea.Amestecăm, apoi adăugăm apa ușor, puțin câte puțin și amestecăm până când se omogenizează.
Strângem aluatul într-o sferă și îl așezăm pe blatul de lucru după ce am presărat puțină făină pe acesta. Frământăm preț de câteva minute până acesta devine moale și omogen.
Într-un bol punem 2 linguri de ulei de măsline, apoi așezăm aluatul și îl întoarcem și pe partea cealaltă pentru a fii acoperit în totalitate cu ulei.
Acoperim castronul cu folie alimentară și lăsăm circa jumătate de oră la crescut să își dubleze volumul (dacă este mai cald în casă, poate dura mai puțin). Între timp ne putem ocupa de sosul de roșii. Vezi aici cum se face sosul de roșii.După ce a crescut îl scoatem pe blatul de lucru și îl mai frământăm puțin, cu făină. Îl împărțim în două parți egale (din acest aluat ies 2 pizza de 32 cm).
Cu ajutorul unui făcăleț îl aplatizăm cât să obținem un cerc cu diametrul de cel puțin 32 cm.La fel procedăm și cu a doua parte.
Tapetăm tava cu puțină făină, apoi punem aluatul în tavă și îl mai întindem puțin cu mâinile ca să acopere toată suprafața tăvii.
Peste blat punem un strat de sos de roșii și le întindem uniform și presărăm puțin oregano.
Adăugăm mozzarela uniform pe toată suprafața blatului.
Punem ananasul, șunca presată așezate ca în imaginea de mai jos.
Vom pune tava în cuptorul preîncălzit la 240 grade pentru 10-13 minute. După 10 minute trebuie urmărită să nu se ardă. Eu o țin 13 minute (acum depinde de cuptorul fiecăruia).
Vă invit să vedeți și pizza mexicană aici.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră și 30 min (este inclus și timpul de creștere) | 2 pizza de 32 cm |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.