Chifteluțe cu ciuperci. Ce părere aveți când auziți de chiftele de ciuperci? Mie îmi vine în minte un singur lucru! Ceva delicios, ușor de preparat și la îndemâna oricui. Când am ales să fac această rețetă de chifteluțe de ciuperci am cumpărat doar ciupercile, restul ingredientelor le aveam și cred că se găsesc în aproape orice bucătărie, să nu mai vorbim de bucătăria unei gospodine, sau unei persoane care gătește în mod frecvent. Acestă rețetă este ideală și în zilele de post dacă înlocuiți ouăle cu amidon alimentar. Vă invit să încercați rețeta mea de astăzi!
Ingrediente chifteluțe de ciuperci:
- 1 kg de ciuperci;
- 2 cepe medii;
- 4 ouă;
- ulei pentru prăjit;
- pesmet;
- mărar;
- 3 căței de usturoi;
- sare și piper.
Preparare chifteluțe cu ciuperci:
Spălăm ciupercile, le tăiem pe jumătate dacă sunt mari (cum a fost în cazul meu) și le punem într-o oală, la fiert, aproximativ 15-20 de minute.Între timp tăiem ceapa cât se poate de mărunt (sau o băgăm la tocător).
Ciupercile după ce se fierb, le lăsăm la scurs. Le băgăm la blender apoi le scurgem cât de bine se poate.
Într-un castron mare punem ceapa tocată, ciupercile, cele 3 ouă, mărarul, usturoiul pisat și condimentăm cu sare și piper. Le amestecăm bine. Dacă compoziția este prea subțire și nu putem forma chiftelele, incorporăm 1-2 linguri de pesmet în aceasta, pentru omogenizare.
Formăm chiftele, le dăm prin pesmet, prin oul bătut, apoi din nou prin pesmet.
Le punem la prăjit în ulei încins, până se rumenesc.
Sunt excelente alături de un sos de roșii sau un sos pe baza de iaurt, depinde de preferințele fiecăruia.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 45 minute |
6 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Arata delicios !!! 😉
ApreciazăApreciază