Tartă cu conopidă și broccoli. Vă propun ca rețetă o tartă cu conopidă și broccoli. Am adăugat brânză și piept de pui pentru a face acest fel de mâncare hrănitor, consistent dar, ușor și sănătos în același timp. Această tartă cu conopidă si broccoli se prepară foarte rapid și este delicioasă putând fi servită atât caldă cât și rece. Vă invit să încercați și voi, să vă convingeți singuri că această tartă nu trebuie să lipsească din lista mâncărurilor preferate.
Ingrediente aluat tartă cu conopida și broccoli:
- 300 g făină;
- 150 g unt;
- 1 gălbenuș;
- sare;
- 1-2 lingurițe apă rece.
Ingrediente umplutură tartă cu conopidă și broccoli:
- 500 g conopidă;
- 3 ouă întregi+ și albușul rămas de la aluat;
- 250 g broccoli;
- 200 ml smântână de gătit;
- 200 g brânză de vacă;
- 200 g piept de pui;
- 150 g cașcaval;
- sare,piper
- mărar.
Preparare aluat tartă cu conopidă și broccoli:
Într-un castron mai încăpător punem făina, untul, sarea și le amestecăm bine.Când se uniformizează adăugăm gălbenușurile și amestecăm. Dacă nu se legă putem pune 1-2 lingurițe de apă rece.
Formăm o bilă, o împachetăm în folie alimentară și o băgăm 30 minute la frigider sau pentru 10 minute la congelator.
Cât timp va sta aluatul la frigider, ne vom ocupa de umplutură. Într-o cratiță punem apă, iar după ce fierbe adăugăm broccoli, îl lăsăm la fiert 2 minute, îl scoatem și îl punem într-o strecurătoare la scurs. La fel procedăm și cu conopida.
Spălăm pieptul de pui, îl tăiem cubulețe și îl punem în tigaia grill (sau normală). Îl condimentăm cu sare și piper, îl lăsăm 5 minute pe fiecare parte să se rumenească.
Cașcavalul și brânza le dăm pe răzătoarea mare.
Într-un castron încăpător punem smântâna, ouăle, brânza, jumătate din cașcaval, mărarul, sarea și piperul, le amestecăm bine.
Ne ocupăm de aluatul la tartă. Ca sa întindem aluatul uniform și să nu se rupă când îl luăm de pe masa de lucru, îl putem pune pe hârtie de copt și deasupra punem folie alimentară și întindem cu sucitorul până obținem un aluat uniform și destul de mare cât să ne ajungă pentru tavă. Îl așezăm în tava de tartă cu diametru de 26 cm.
Tăiem aluatul și hârtia care este în plus. Cu ajutorul unei furculițe facem găuri în aluat, dacă nu facem, el se va umfla în cuptor. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 10 minute, apoi îl scoatem și punem conopida, broccoli, pieptul pe pui și amestecul din smântână.
La final punem jumătate din cașcavalul rămas pentru a obține un strat rumen.
Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 de minute.
Se poate servi caldă cât și rece.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră | 6 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.