Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de ciuperci. Astăzi vă propun o rețetă de supă cremă de ciuperci, ideală pentru cină, care este potrivită pentru o zi caniculară de vară și care se prepară repede. Este o supă fină cu un gust minunat de ciuperci și este foarte sănătoasă. Vă invit să încercați această rețetă de supă cremă de ciuperci!

Ingrediente supă cremă de ciuperci:

  • 500 g ciuperci mixte (champinion, shimeji maro și albe);
  • 200 ml smântână de gătit;
  • 1 ceapă-100 g;
  • 1 litru de apa (sau supa de legume/pui);
  • 50 g unt;
  • 35 g țelină;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 linguriță ulei de măsline;
  • ceapă verde pentru decor;
  • pătrunjel;
  • puțin cimbru;
  • sare și piper.

P_20170422_111747 (2)

Preparare supă cremă de ciuperci:

Curățăm legumele de coajă, apoi le spălăm bine. Tăiem ciupercile champinion rondele subțiri.

P_20170422_113210 (2)

Ciupercilor shimeji le tăiem cotoarele, le desfacem din mănunchi apoi le spălăm.

P_20170422_113218 (3)

P_20170422_113230 (2)

Țelina o curățăm de coajă, o spălăm și o tăiem cubulețe.

P_20170422_114011 (2)

Tăiem usturoiul și pătrunjelul.

P_20170422_114306 (2)

Într-o tigaie topim untul, apoi adăugăm uleiul de măsline, punem ceapa la călit la foc mic și o lăsam 5 minute.

P_20170422_113545 (2)P_20170422_113620 (2)

Apoi adăugăm ciupercile champinion, le lăsăm 3 minute, timp în care amestecăm , apoi adăugăm usturoiul și pătrunjelul. Le lăsăm la foc mic pentru 3 minute.

P_20170422_114115 (2)P_20170422_114326 (2)

Apoi adăugăm ciupercile shimeji, cimbru, piper și le lăsăm 10 minute la foc mic, amestecând din când în când.

P_20170422_114558 (2)

Oprim câteva ciuperci pentru decor, apoi într-o cratiță punem 1 litru de apă (sau supă de pui sau legume), legumele din tigaie și le lăsăm la fiert 20 minute la foc potrivit.

P_20170422_115357 (2)

După ce au trecut cele 20 de minute, pasăm cu blenderul supa, apoi adăugăm smântâna , sare și piper după gust. O lăsăm un minut pe foc sa dea în clocot.

P_20170422_124102 (2)

Înainte de servire presărăm codițe de ceapă verde tocate, câteva ciupercuțe, crutoane și câteva picături de ulei de măsline.

P_20170422_125452 (2)

P_20170422_125930 (2)

Complexitate Timp de preparare Nr. porții
redusă 50 de minute
4  porții

POFTĂ BUNĂ!

Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog. 

Publicat de Evelinasfood

Bună! Eu sunt Popa Evelina și acesta este blogul meu! Dacă e prima dată când intri aici, îți urez bun venit! Răsfoind un pic blogul, vei descoperi cu ușurință că pasiunea mea este gătitul.

5 gânduri despre „Supă cremă de ciuperci

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: