Astăzi vă propun o rețetă de chifteluțe de curcan marinate cu piure de cartofi care se prepară repede și sunt ideale pentru prânz. Aveți șanse mari să vă impresionați familia sau musafirii cu aceste chifteluțe delicioase. Puteți folosi orice carne doriți (porc, vită, pește, pui, amestec de porc și vită, legume) sunt sigură că ies la fel de delicioase. Vă invit să încercați această rețetă!
Ingrediente pentru chiftele:
- 1 kg pulpă de curcan dezosată;
- 150 g pâine;
- 70 g făina
- 6 căței de usturoi;
- 2 ouă;
- pătrunjel și mărar;
- sare și piper;
- ulei pentru prăjit.
Ingrediente sos și piure:
- 800 g roșii în bulion;
- 1 ceapă;
- 1 lingură ulei;
- 2 foi de dafin;
- 2 lingurițe de zahar (opțional)
- sare și piper;
- cimbru;
- cartofi;
- lapte 10 ml;
- unt 50 g;
Preparare:
Curățăm cartofii de coajă, apoi îi spălăm și îi punem la fiert într-o cratiță, aproximativ 30 minute sau până furculița intra ușor în ei.
Tocăm carnea (în cazul în care nu ați cumpărat-o deja tocată).
Pâinea se înmoaie în apă rece câteva secunde, apoi o stoarcem bine și o zdrobim cu mâinile.
Pisăm usturoiul, îl punem peste carne împreună cu pâinea, pătrunjelul, mărarul tocat, ouăle, sarea și piperul se amestecăm bine până se omogenizează.
Cu mâinile umede formăm bile cam de mărimea unei mingi de ping pong pe care le dăm prin făină.
Într-o tigaie încăpătoare punem ulei, așteptăm să se încingă și punem chiftele la prăjit la foc mediu câte 4-5 minute pe fiecare parte. Dacă focul este prea mare, ele se vor arde la exterior și vor rămâne nefăcute în interior.
Le punem pe o farfurie, unde am pus șervețel ca să absoarbă excesul de ulei.
Scurgem apa în care au fiert cartofii, apoi adăugăm untul și sarea și cu ajutorul pasatorului de cartofi îi mărunțim bine și adăugăm lapte fierbinte puțin câte puțin până obținem consistența dorită.
După ce am terminat de prăjit chiftele ne ocupăm de sos.
Eu am folosit roșii întregi în bulion pe care le-am băgat în blender pentru a le pasa.
Într-o tigaie punem 3 linguri ulei de măsline, ceapa și o lăsăm la călit 3 minute.
Adăugăm roșiile pasate, 200 ml apă, sare, piper, cimbru, foile de dafin. Le lăsăm la fiert la foc mic.
După 5 minute adăugăm chiftelele în sos. Le lăsăm să fiarbă 30 minute la foc mic.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră și 10 minute |
6 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.