Brioșele (muffins) cu ciocolată, nucă și stafide este un desert rapid și gustos. Nu sunt greu de făcut, ele se prepară foarte repede și se pot servi atât reci, cât și calde alături de un pahar de lapte, ceai sau cafea. Le puteți face atât dulci, aveți atașat rețeta (click pe nume)- BRIOȘE CU ZMEURĂ, cu fructe proaspete sau congelate (zmeură, căpșuni, fructe de pădure, etc.) cât și sărate (cu legume, brânză, parmezan, cașcaval)- aveți atașat rețeta de BRIOȘE APERITIV CU JAMBON ȘI PORUMB. Vă invit să vă convingeți cât sunt de delicioase!
Ingrediente:
- 300 g făină;
- 200 g iaurt grecesc;
- 125 g zahăr;
- 100 g ciocolată;
- 100 g unt;
- 3 ouă;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 40 g miez nucă;
- 30 g stafide;
- 15 g praf de copt;
- coajă rasă de la o jumătate de lămâie;
- un praf de sare.
Preparare:
Topim untul (sau îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei) îl punem într-un castron mare, împreună cu zahărul și le amestecăm bine până se omogenizează.
După ce s-au omogenizat adăugăm cele 3 ouă, cu ajutorul telului le amestecăm, apoi adăugăm iaurtul grecesc și le omogenizăm.
Adăugăm zahărul vanilat, coaja de lămâie, sarea și le amestecăm.
Praful de copt îl amestecăm cu făina, îl adăugăm peste compoziție și amestecăm ușor până se omogenizează.
În tava de brioșe punem formele de hârtie, adăugăm o lingură din compoziție, apoi punem miez de nucă, câteva stafide, 2 cubulețe de ciocolată. La final mai punem o lingură din compoziție, presărăm deasupra miez de nucă, ciocolată, stafide. Nu umplem de tot formele, deoarece ele cresc în cuptor.
Băgăm brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 de minute.
La final putem pune zahăr pudră peste ele.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 40 minute | 15 brioșe |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Mmmmm ce bunatate!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc! :*
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Foarte tare reteta, cat si celelate. Felicitari pentru blog!
ApreciazăApreciază