Paste alla Norma. O rețetă gustoasă și plină de culoare din tradiția gastronomică siciliană, pastele alla norma sunt un triumf de arome mediteranene. Pentru că personal iubesc pastele, mai ales cele italiene, vă propun această rețetă care în familia mea și în rândul prietenilor este foarte îndrăgită.
Ingrediente Paste alla Norma:
- 350 g fusilli;
- 250 g vinete;
- 250 g roșii în bulion;
- 100 g g parmezan;
- 100 g ceapă;
- 50 g ricotta;
- ulei de floarea soarelui pt prăjit vinetele;
- 3 lingurite ulei de măsline pentru călit ceapa;
- busuioc;
- 4 căței de usturoi;
- sare si piper.
Preparare Paste alla Norma:
Spălăm vânăta și o tăiem rondele pe care mai apoi le tăiem în 4. Se sărează, le punem într-o sită și le lăsăm la scurs aproximativ 30 de minute pentru a se înmuia și a elimina zeama amară.
După ce au trecut cele 30 de minute, clătim vinetele cu apă rece, le punem un șervețel de hârtie pentru a absorbi apa.
Într-o tigaie încingem ulei, punem feliile de vinetele la prăjit (aproximativ 3 minute pe fiecare parte) apoi le scoatem pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi uleiul în exces.
Într-o cratiță punem apa și o lăsăm sa dea în clocot, adăugăm sare și punem pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cât timp se fierb pastele, ne ocupăm de sos.
Într-o tigaie punem 3 lingurițe de ulei de măsline, ceapa, usturoiul, sare, piper și le lăsăm la prăjit la foc mic aproximativ 5 minute (până ceapa se înmoaie).
Cu ajutorul unei furculițe mărunțim roșiile. Le adăugăm în tigaie, împreună cu zeama lor peste ceapă.
Le lăsăm la fiert la foc potrivit până când sosul scade (aproximativ 15 minute). După 10 minute adăugăm vinetele prăjite și busuiocul tocat peste sos le mai lăsăm sa fiarbă 5 minute la foc mic.
Scurgem pastele de apă, le punem într-un castron mai mare, deasupra punem sosul și ricotta și le amestecăm bine.
Le servim calde cu parmezan ras.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 50 minute |
4 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
😍
ApreciazăApreciază