Salată Mimoza. Pentru că Șuba(Salată rusească) a fost foarte apreciată de voi m-am gândit să vă fac cunoștință cu sora ei mai mică și anume Mimoza. Aceasta este o salată cu ton, cașcaval, ouă și legume fierte specifică bucătăriei rusești. Fiind aranjată pe straturi este foarte aspectuoasă, ingredientele îmbinându-se foarte bine între ele conferindu-i un gust delicios. Salată Mimoza este ușoară, sănătoasă și ușor de realizat. Vă invit să încercați aceasta rețetă cât și cea de Șuba să vă convingeți singuri de cât sunt de bune!
Ingrediente salată Mimoza:
- 7 cartofi (600 g) ;
- 4 morcovi (300 g);
- 200 g ton;
- 5 ouă;
- 4 fire de ceapă verde;
- o ceapă roșie (70 g);
- 150 g cașcaval;
- pentru maioneză – 1 ou crud, o linguriță muștar, 200 ml ulei, 1 linguriță zeamă de lămâie.
Preparare salată Mimoza:
Punem la fiert cartofii și morcovii. Ouăle se fierb tari, cam 7 minute și se lasă la răcit apoi se curăță de coajă. Separăm albușurile de gălbenușuri și le dăm pe răzătoarea mică fără să le amestecăm .
Cât se fierb legumele, ne putem ocupa de maioneza și o facem cu ajutorul blenderului. În vasul de la blender punem oul crud, 200 ml ulei, o linguriță de muștar, sare, putin piper și zeama de la lămâie, apoi băgăm blenderul și mixam până capătă consistență de maioneză.
Scurgem legumele de apă, așteptăm să se răcească, apoi dăm cartofii, morcovii pe răzătoarea mică, iar ceapa roșie o tocăm mărunt.
Pe un platou sau un vas pregătit pentru salată vom pune pe rând fiecare strat după cum urmează. Primul strat este din cartofi pe care îi condimentăm cu sare și piper. Separăm maioneza în 2 părți. Prima parte de maioneză o vom pune peste cartofi și o întindem uniform.
Scurgem tonul de ulei/suc propriu, îl vom pune peste cartofi și vom adăuga a doua parte de maioneză. Peste ton vom pune ceapa roșie, ceapa verde tocată apoi condimentăm cu sare și piper.
Punem albușurile peste ceapă, adăugăm morcovul și condimentam cu sare și piper.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea mică și îl punem peste morcovi.
Stratul de gălbenușuri va fi ultimul pe care îl adăugăm.
O acoperim cu folie și o dăm la frigider pentru câteva ore.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră | 10-12 porții |
POFTĂ BUNĂ!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Arata apetisant, merita incercata! 🙂
Multumim !
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cu placere! ☺
ApreciazăApreciază
O reteta simpla ce trebuie sa o incerc:)
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Arata super, super bine. Bravo, Eve!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Multumesc! 😘
ApreciazăApreciază
Foarte bine arata, ideea e super cu utilizarea tavei detasabile 🙂 Bravo!!!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am gătit – o aseară. A fost delicioasa!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ma bucur ca v-a placut! Si salata Suba este foarte buna! 🙂
ApreciazăApreciază
O reteta atragatoare. Mi se face pofta s-o testez si eu. Multumesc. Am si o curiozitate: am vazut ca ti-au placut niste postari de pe blogul meu si sunt curioasa cum l-ai descoperit. Sunt pasionata de SEO si ma intereseaza mereu sa stiu pe ce cai ajung oamenii pe un blog. Multumesc.
ApreciazăApreciază
Acum am facut-o. E buna. Dupa ce o scot din frigider va fi super. Nu necesita mult timp. va multumesc pt reteta.
ApreciazăApreciază
Ma bucur
ApreciazăApreciază