Copănele de pui cu bere neagră. Puiul cu bere este o rețetă care necesită un timp de preparare foarte scurt, în câteva minute totul este la cuptor și ne putem ocupa timpul cu altceva, până această mâncare delicioasă este gata. Nu mai este un secret că berea (dar mai ales cea neagră), se potrivește foarte bine cu preparatele din pui, iar combinate cu stafide și năut, nu poate decât să rezulte ceva foarte gustos și aromat, ce se obține cu un minim de efort și puțină răbdare. Vă invit să încercați și voi această rețetă de copănele de pui cu bere neagră!
Ingrediente copănele de pui cu bere neagră:
- 1 kg de ciocănele de pui (8 ciocănele);
- 300 ml bere neagră;
- 50 g stafide;
- 100 g năut;
- boia de ardei dulce;
- busuioc proaspăt;
- sare;
- piper măcinat proaspăt;
Preparare copănele de pui cu bere neagră:
Curățăm ciocănelele de eventualele urme de fulgi sau tuleie și le spălăm bine cu apă rece. Le condimentăm cu sare, piper, boia și busuioc și le așezăm într-o tavă.Adăugăm năutul, stafidele și berea în tavă și băgăm la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade.
După ce au trecut cele 40 de minute, întoarcem ciocănelele pe partea cealaltă și le lăsăm pentru încă 30 de minute la 200 de grade.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră și 15 de minute |
4 porții |
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Ce bine arata acestea! Gatesc cu vin, nu am incercat cu bere neagra, aveam senzatia ca va iesi ceva amar, dar probabil ca nu e cazul. 🙂
ApreciazăApreciază
Nu iese amar. Sunt bune. Le poti incerca. 💕
ApreciazăApreciat de 1 persoană