Penne cu sos de smântână și bacon. Dacă nu știți ce să gătiți și nu aveți mult timp la dispoziție, iar pastele este unul din felurile de mâncare care vă plac, ați ajuns în locul potrivit. Vă prezint astăzi o rețetă foarte rapidă, gustoasă și sățioasă de paste cu sos alb.
Ingrediente penne cu sos de smântână și bacon:
- 350 gr paste (penne);
- 200 ml smântână pentru gătit;
- 100 gr parmezan;
- 2 gălbenușuri de ou;
- 4 felii de bacon;
- 1 lingură ulei de măsline;
- 2 frunze de busuioc;
- 2 căței de usturoi;
- piper și sare.
Preparare penne cu sos de smântână și bacon:
Într-o cratiță punem 2 litri de apă și o lăsăm sa dea în fiert. Când atinge punctul de fierbere adăugăm un praf de sare și pastele. Le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de obicei 7-8 minute).Într-o tigaie încingem uleiul de măsline și adăugăm baconul. Îl lăsăm la călit 2 minute la foc mic.
După ce au trecut cele 2 minute adăugam usturoiul tăiat în bucăți mai mari peste bacon. Lăsăm la prăjit pentru încă 3 minute.
Tăiem busuiocul, îl adăugăm în tigaia cu bacon și usturoi. Lăsăm totul la foc mic încă 2 minute.
Peste smântână adăugăm gălbenușurile de ou și le amestecăm până se omogenizează.
După ce pastele s-au fiert le punem într-o strecurătoare și le lăsăm să se scurgă. Adăugăm smântâna, condimentăm cu sare și piper, apoi lăsăm sosul să fiarbă în jur de 3 minute.
Punem pastele în tigaie și le amestecăm cu sosul obținut și le lăsăm la foc mic 2 minute.
Adăugăm jumătate din parmezanul ras peste ele. Cealaltă jumătate o păstrăm pentru servire.
Încercați și rețeta de Spaghetti alla putanesca, alte rețete de paste.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 20 minute |
4 porții |
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.