Șalău umplut cu legume la cuptor. Încercăm astăzi o rețetă cu șalău umplut la cuptor? Ce ziceți? Eu una, abia aștept! Am cumpărat doi pești proaspeți astăzi cam la jumătate de kilogram bucata și sunt nerăbdătoare să îi gătesc și să vă prezint rezultatul obținut. Iată de ce avem nevoie pentru această rețetă de șalău umplut cu legume la cuptor!
Ingrediente șalău umplut cu legume la cuptor:
- 1 kg de șalău;
- 8 ciupercuțe;
- 12 roșii cherry;
- 2 cepe verzi;
- o lămâie;
- 3 căței de usturoi;
- un dovlecel;
- pătrunjel;
- mărar;
- busuioc proaspăt;
- sare și piper;
- 2 linguri ulei de măsline.
Preparare șalău umplut cu legume la cuptor:
Curățăm peștele de solzi, îi tăiem aripioarele și îl spălăm foarte bine cu apă rece.Păstrăm câteva rondele de dovlecei (10 rondele), câteva ciuperci (3-4) și un cățel de usturoi pentru le așeza în tavă peste pește. Tocăm ciupercile, dovlecelul, ceapa verde, mărarul, pătrunjelul, busuiocul și usturoiul mărunt.
Într-o tigaie punem 2 linguri de ulei de măsline și adăugăm pe rând ciupercile, dovleceii și ceapa verde.
După aproximativ 5 minute adăugăm usturoiul și verdeața. Condimentăm cu sare și piper după gust și le mai lăsăm 5 minute la foc mic.
Umplem peștele cu legume după care îl legăm cu ață de bucătărie.
Așezăm peștele într-o tavă și îl condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm rondelele de dovlecei, roșiile cherry, ciupercile pe lângă pește. După ce stoarcem puțină zeamă deasupra acestuia punem câte 2 rondele de lămâie și cățelul de usturoi tăiat rondele.
Îl băgăm în cuptorul preîncălzit la 230 de grade pentru aproximativ 1 oră și 10 minute.
Este foarte gustos, aromat și suculent, vă recomand cu toată încrederea această rețetă. Se poate servi cu orez, cartofi, sos de iaurt cu usturoi, salate.
Complexitate |
Timp de preparare | Nr. porții |
redusă |
1 ora și 30 min |
2-4 |
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Un gând despre „Șalău umplut cu legume la cuptor”