Supa de dovlecei este ușoară, se prepară foarte repede, se poate consuma rece și este ideală pentru zilele călduroase. Se poate adăuga și puțină zeamă de lămâie sau borș, dacă o doriți mai acrișoară. Vă invit să încercați rețeta de supă de dovlecei!
Ingrediente supă de dovlecei:
- 2 dovlecei medii-800 g;
- 2 gălbenușuri de ou;
- 300 grame smântână cu 20% grăsime;
- 350 grame de iaurt cu 2,5% grăsime;
- 1 ceapă potrivită;
- 1 ardei capia;
- 4 linguri de ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui;
- sare;
- o legătură de mărar.
Preparare supă de dovlecei:
Rețeta video aici:
Curățam și spălăm legumele după care le tăiem cubulețe mici. Într-o tigaie adăugăm 4 linguri de ulei de măsline (sau de floarea soarelui) apoi punem ceapa și ardeiul la călit pentru 2 minute. După 2 minute adăugăm dovleceii, sare, după gust. Îi lăsăm la călit la foc mediu 15 minute, timp în care, din când în când amestecăm să nu se ardă și lipească legumele.Într-un bol încăpător amestecăm gălbenușurile cu iaurtul și smântâna.Legumele călite le punem într-o oală medie în care adăugăm 3 litri de apă. Le lăsam să fiarbă 15 minute la foc mediu.
După ce au trecut cele 15 minute dăm la foc mic și cu ajutorul unui polonic urmează să încorporăm jumătate din zeama din oală în compoziția de smântână cu iaurt și ou. Astfel vom pune un polonic din supă peste smântână după care amestecăm bine cu telul apoi mai punem încă un polonic de zeamă și amestecăm. Turnați totul în oala cu supă, încet și amestecând tot timpul în supă.
Se lasă la foc mic încă 10 minute să capete consistența (de la gălbenușuri), se stinge focul apoi se adaugă sare după gust și mărar tocat proaspăt.
Complexitate | Timp de preparare | Nr. porții |
redusă | 1 oră |
6 porții |
Poftă bună!
Dacă vă plac rețetele mele, nu uitați să dați like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile de pe blog.
Cea mai buna supa. Astept si alte retete.
ApreciazăApreciază